Особливості корекційного впливу музикотерапії - Литвинчук, Л.М. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
Стаття присвячена проблемі корекційного впливу музикотерапії. Розкриваються основні форми музикотерапії. Виявлено, що конкретні форми роботи, які застосовуються в музикотерапії, сполучаються і з іншими методами в комплексній психотерапії разом із фітотерапією, ароматерапією. У процесі коригування найбільш вагомими є такі кроки: складання позитивної установки на якісну музику, вироблення стереотипу “задоволення від музики”; фантазування під музику із динамічно(руховим, графічним чи вербальним відтворенням; введення у світ музичної семантики, починаючи від елементарних поспівок і позамузичних понять.