Підготовка фахівців до взаємодії з дітьми з особливостями психофізичного розвитку в умовах інклюзивного навчання - Опалюк, О.М. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті представлені особливості підготовки фахівців до взаємодії з дітьми з особливостями психофізичного розвитку в умовах інклюзивного навчання. Де базисним поняттям нозології є нозологічна одиниця (нозологічна форма) – певна хвороба, яку виділяють як самостійну на основі встановлених причин, механізмів розвитку й характерних клініко" анатомічних проявів, що відбивають переважне ураження тих або інших органів і систем організму. Йдеть про необхідність адаптувати навчальні плани, програмний матеріал, методи, форми навчання до індивідуальних освітніх потреб дітей; орієнтуватись на соціальний досвід, пізнавальні можливості кожної дитини; розробити різноманітні прийоми та засоби для сприяння загальному розвитку дітей; створити умови для соціальної адаптації дітей з особливостями психофізичного розвитку та здорових дітей, набуття ними соціальних навичок.