Використання комплексної взаємодії мистецтв у естетичному вихованні молодших школярів - Опалюк, Т.Л.; Опалюк, О.М. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті розглядаються особливості використання комплексної взаємодії мистецтв у естетичному вихованні молодших школярів. Сукупність окремих видів мистецтва може зробити особистість дійсно багатогранною. Комплексне опанування мистецтва оптимізує творчі здібності та сили людини, розвиток її фантазії, уяви, артистичності, інтелекту, тобто формує універсальні людські здібності для будь%якої сфери діяльності. У центрі нашої статі є урок малювання як головна форма викори% стання усіх засобів естетичного виховання та навчання. Навчання мистецтва в початкових класах у силу вікових психічних особливостей дітей відбувається в умовах підвищеної емоційності сприйняття, нестримної фантазії, яскравого калейдоскопу образів уяви. Важливо використати цю особливість і підсилити її вплив на особистість молодшого школяра. Одним із шляхів створення дійсно творчих умов на уроці малювання є оволодінням образотворчим мистецтвом.