Гендерний підхід до формування “Я–концепції” у молодших школярів - Романова, О.В. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті представлено теоретичне обґрунтування програми з формування “Яконцепції” у хлопчиків і дівчаток молодшого шкільного віку. Зокрема описано психологічні умови формування когнітивного, емоційнооцінкового та поведінкового компонентів “Яконцепції” в молодших школярів. Розкрито зміст експериментальної програми, який складають: лекції й бесіди для вчителів початкових класів і батьків; система розвивальних й психокорекційних вправ і засобів, що спрямовані на формування когнітивного, емоційнооцінкового та поведінкового компонентів “Яконцепції” дітей. Презентовано особливості використання гендерного підходу до організації формувального експерименту.