Cутність креативного потенціалу та його роль у психологічному забезпеченні управління закладами освіти - Сич, В.М. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті проаналізовано різнопланові підходи вчених щодо визначення поняття “креативність”, складових, основних параметрів креативного потенціалу, етапів та стадій креативного процесу. Розглянуто особистісні риси, що характеризуть креативний потенціал. Відзначено, що сучасному ефективному керівнику закладу освіти у своїй повсякденній діяльності необхідно спиратися на свої сильні, найбільш розвинуті якості, необхідно використовувати креативний стиль управління колективом. Показано необхідність використовувати на різних етапах професійної підготовки сучасного керівника закладу освіти основних методів розвитку креативності: синектики, мозкового штурму, рішення творчих завдань, алгоритму розробки інноваційних рішень, методу навчання дією та ін.