Стан розвитку у майбутніх педагогів ставлення до інтерактивної взаємодії з учнями - Терещенко, В.А. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті на основі результатів теоретичного й емпіричного дослідження розкрито поняття інтерактивної взаємодії, своєрідність його вияву у педагогічному процесі. Найбільш важливі ознаки цього поняття – це організація спільної діяльності вчителя з учнями, між самими учнями, ефективність, продуктивність, кооперативний характер. Дається характеристика стану розвитку ставлення студентів педагогічних спеціальностей до інтерактивної взаємодії з учнями відповідно до позитивного, невизначеного та негативного варіантів. Диференціюються та характеризуються продуктивний та непро% дуктивний типи ставлення студентів до інтерактивної взаємодії з учнями.