Формування інтелектуальних умінь студентів у процесі викладання педагогічних дисциплін - Федорчук, Е.І. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті пропонуються узагальнюючі підходи до коплексного формування інтелектуальних умінь студентів – майбутніх учителів у процесі викладання педагогічних дисциплін. Автор аналізує основну літературу, в якій розкриваються різні аспекти поставленої проблеми, вводить в суть поняття “інтелектуальні уміння”, розглядає типологію умінь, показує, як різні типи інтелектуальних умінь можна розвивати у студентів при вивченні педагогіки. Особлива увага приділяється розвитку умінь працювати з інформаційними джерелами, спостерігати, мислити. Проводиться думка про спільність шляхів формування інтелектуальних та загальнопедагогічних умінь.