Особливості мотивації безробітних - Барчі, Беата (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті представлено огляд і аналіз проблеми мотивації вибору професії безробітними. На матеріалі вивчення психологічної літератури конкретизовано теоретичний і практичний внесок науковців із означеної проблематики, розкрито сукупний портрет безробітного через загальні психологічні якості. Зазначено, що ситуація безробіття супроводжується трансформацією провідних мотивів пошуку роботи і ставлення до роботи по мірі збереження статусу безробітного (на рівні індивіда) та еволюцією типу безробітного по мірі змін, що відбуваються у свідомості суспільства (менталітеті) відносно професійної діяльності і престижу тих або інших професій (на соціальному рівні).