До проблеми пропедевтики фонетико– фонематичних умінь у старших дошкільників - Мілевська, О.П. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
Окремим напрямком корекційної освіти є пропедевтика мовленнєвих умінь в дітей, зокрема фонетико фонематичних навичок. Стаття характеризує стан проблеми пропедевтики фонетико фонематичних умінь в освітніх закладах дошкільного та шкільного типу, визначає особливості проведення пропедевтичних заходів серед старших дошкільників, охоплених освітнім процесом. Зміст пропедевтичних заходів щодо фонетико фонематичних умінь в дітей визначено відповідно до проведеного моніторингу фахової освіченості в осіб, дотичних до процесу пропедевтики та профілактики порушень мовлення.