Особистісно–орієнтована стратегія педагогічної взаємодії до учня як суб’єкта власного розвитку на уроках образотворчого мистецтва - Опалюк, О.М.; Опалюк, Т.Л. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
Аналізуючи педагогічну взаємодію суб’єктів традиційного навчального процесу, з одного боку, і аналіз педагогічної взаємодії у віртуальному середовищі суб’єктів дистанційного навчального процесу, з другого боку, дозволяє зробити висновок про те, що етапи і механізми організації педагогічної взаємодії суб’єктів навчання відповідно у системах традиційної і дистанційної освіти базуються на спільних організаційно методичних засадах. Це означає, що основні положення з організації педагогічної взаємодії, застосовувані у традиційній педагогіці, можуть бути спроектовані на дистанційне навчання за умови їх попередньої адаптації до нових технологічних умов протікання педагогічного процесу.