Індивідуальні особливості самоставлення дітей старшого дошкільного віку - Горбатих, В.В. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті автор розглядає поняття “самоставлення” й “індиві- дуальність”. Розкриває такі чинники впливу на становлення само- ставлення дитини старшого дошкільного віку, як родина, однолітки, вихователь, ігрова діяльність. Розкриває роль і сутність індивідуального підходу як ведучого принципу розвитку індивідуальності дитини. Автор також визначає прояви індивідуальних особливостей ставлення дитини до самої себе. Виявляє індивідуальні відмінності самоставлення дитини старшого дошкільного віку і надає рекомендації, які можуть бути використані в роботі з вихователями та батьками.