Структура іншомовної мовленнєвої діяльності: психологічний аспект - Онуфрієва, І.Л.; Онуфрієва, Л.А. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті мова йде про те, що залежність ефективності функціонування мовної системи від рівня розвитку мовленнєвих здібностей виводить дослідження на коло питань, пов’язаних із визначенням і осмисленням місця мовленнєвих здібностей у структурі мовленнєвої діяльності. Зазначена проблема привертає увагу чималого кола дослідників, тому акцент робиться лише на тих, для яких проблема мовленнєвих здібностей складає прямий і безпосередній інтерес.