Організованість як риса особистості студента та її формування - Терещенко, В.А. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
Одним із провідних особистісних факторів самостійної роботи студента виступає організованість. Сутністю організованості як властивості особистості є здатність людини свідомо впорядковувати свою діяльність, регулювати її на всіх етапах. Організованість базується на єдності динамічної й змістовної сторін. Велика роль у формуванні організованості студентів належить колективу. Показниками організованості студентів було визначено імпульсивність, самостійність, самоконтроль. Високий рівень організованості має 22,8% студентів другого та 31,3% четвертого курсів; середній – 45,7% студентів другого і 42,2% четвертого; низький – 31,5% студентів другого і 26,5% четвертого.