Формування толерантності як основи позитивних міжособистісних стосунків у підлітковому віці - Гладуш, Г.В. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті розглядаються питання взаємозв’язку толерантності особистості підлітка як основи поліпшення сфери його міжособистісних стосунків. Описані результати дослідження особливостей толерантних проявів. Зокрема вказується, що толерантність підлітків має переважно середній рівень вираженості, причому особистісна толерантність поступається ситуативній і етнічній. Експериментально доведено, що деякі види комунікативної інтолерантності підлітка мають кореляційні взаємозв’язки зі схильністю до агресії, тому висувається припущення про необхідність формування толерантності підлітків, що стане не лише умовою поліпшення їхньої соціальних взаємин, але й сприятиме зниженню агресивності.