Сімейне виховання як чинник формування ціннісних орієнтацій дошкільника - Горбачова, О.Ю. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
Стаття присвячена розгляду проблем психології сімейного виховання, останнє автор розглядає як один з чинників формування ціннісних орієнтацій дошкільника, відносить до мікросередовища становлення його смислової сфери. Для аналізу автор пропонує старший дошкільний вік як такий, що є відправним у становленні смислової сфери, а отже, потребує значної уваги з боку усіх агентів розвитку: батьків, вихователів, близького оточення. Автор аналізує основні помилки сімейного виховання, що при% зводять до неадекватного розвитку смислової сфери дитини. Пропонується варіант найбільш дієвого становлення ціннісних орієнтацій у сім’ї.