Особливості ставлення до вивчення іноземної мови та його формування у студентів аграрних спеціальностей - Дуткевич, Т.В.; Панчишина, Т.А. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
Ставлення до навчання є визначальним особистісним фактором успішності цього процесу. Проаналізовано три типи ставлення студентів аграрних спеціальностей до вивчення іноземної мови. Акцептивне ставлення (19,4% досліджуваних) має такі прояви, як висока успішність з предмета, задоволеність його вивченням, самостійність та креативність виконання завдань. Реф’юзивне ставлення (42,8%) має такі прояви, як низька успішність з предмета, незадоволеність його вивченням, залежність при виконанні завдань. Індефінітивне ставлення (37,8%) відзначається нестійкістю та ситуативністю. Оптимальним для успішності вивчення іноземної мови є акцептивне ставлення.