Особливості і типологія динаміки ціннісних уподобань у свідомості сучасної студентської молоді - Іванцев, Л.І.; Іванцев, Н.І. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
Статтю присвячено дослідженню проблеми особливостей, динаміки і чинників структурування ціннісних орієнтацій майбутнього фахівця. В ній подається структура змістовних характеристик ціннісної сфери особистості студента, їх динаміка. Виокремлено і проаналізовано провідні фактори, що зумовлюють своєрідність і міжгрупові відмінності у змісті та ієрархії ціннісних настанов. Встановлено взаємозв’язок між динамікою ціннісних уподобань студентів і динамікою їхньої професійної та особистісної ідентичності.