Теоретичні підходи щодо вивчення проблеми формування особистості бездоглядного підлітка - Лук’яненко, Н.М. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
Розглянуто основні теоретичні концепції у зарубіжній та вітчизняній літературі, щодо формування особистості підлітка. Виокремлено основні особливості розвитку дитини у підлітковому віці. Розділено та розкрито суть понять: “діти вулиці”, “дитяча бездоглядність” та “дитяча безпритульність”.