Професійні ціннісні орієнтації майбутнього вчителя в системі особистих ціннісних орієнтацій - Максимчук, Н.П. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті обґрунтовано актуальність розробки системи завдань і вправ, спрямованих на переструктування і розширення педагогічних ціннісних орієнтацій майбутнього вчителя. Представлено результати, що свідчать про усвідомленість учасниками спецсемінару своєї системи особистих ціннісних орієнтацій і співвідношення їх з ціннісними орієнтаціями майбутньої професії вчителя.