Структурно–функціональна модель професіоналізму вчителя гімназії - Лавриненко, С.Л. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
Стаття присвячена розробці структурнофункціональної моделі професіоналізму вчителя гімназії. Орієнтація на суб’єктнодіяльнісний підхід при виборі показників професіоналізму вчителя дозволяє вважати найбільш важливими такі: педагогічний потенціал, професійну компетентність, професійну самосвідомість, рефлексію, гнучкість, а його інтеграційним критерієм – суб’єктність.