Роль особистісної значущості знань у результативному навчанні фізики - Поведа, Т.П.; Поведа, Р.А. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті описано сутність особистісно орієнтованого навчання, яке ґрунтується на використанні вимірників якості знань учнів в процесі навчання фізики. Використання програм цільового характеру та задач, диференційованих за рівнями=вимірниками, сприяє об’єктивізації навчально=пізнавальної діяльності учня з фізики. За таких умов пізнавальна діяльність учня спрямовується на досягнення певної цілі чи комплексу цілей (навчальної, дидактичної, розвивальної, виховної), визначених для кожної пізнавальної задачі та навчальної задачі з фізики, означеної відповідним вимірником якості.