Аналіз особливостей особистісного розвитку учнів допоміжної школи, які обмежують їхню здатність до самовиховання - Пріданнікова, О.М. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
Стаття присвячена проблемі особистісного розвитку розумово відсталих підлітків. Встановлено, що успішна соціалізація особистості обумовлена її здатністю до самовиховання. Розумово відсталі підлітки мають особливості розвитку “Я#образу”, які обмежують їхню здатність до самовиховання.