Психологічні особливості взаємин дітей молодшого шкільного віку у різновіковому колективі - Столяренко, О.Б. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті аналізуються погляди психологів на роль різновікових взаємин у розвитку особистості молодшого школяра. Встановлено, що проблема різновікових взаємин найбільше привертала увагу дослідників у плані наставницької, шефської діяльності старших учнів. Виявлено кардинально протилежні погляди вчених щодо впливу різновікових взаємин на особистісний розвиток дітей.