Аспекти мемуарів українців Австралії - Яковенко, С. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
Розглянуто деякі особливості творів мемуарного жанру українських політичних іммігрантів Австралії, на основі мемуарів доктора філософії та психології Євгена Гливи, письменників Дмитра Нитченка та Василя Сокола. Увага зосереджена на причинах написання мемуарного твору, його мовних аспектах (правопис і лексичний склад) та національній ідеї в творі.