Вивчення професійної відповідальності молодшого медичного спеціаліста - Бабич, М.Я. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
Розглянуто методологічні та теоретичні основи дослідження медично професійної відповідальності, з’ясовано психологічну структуру цієї особистісної якості, внутрішні основи відповідальної поведінки студента. Виділено компоненти, пов’язані з глибинними особистісними утво реннями, у яких студент цілісно виражається як суб’єкт внутрішньої чи зовнішньої дії, поведінки та діяльності. З’ясовано, що розвиток відповідальності відбувається у напрямі гармонізації раціональної, емоційно мотиваційної та поведінкової її складових.