Асертивна поведінка як передумова формування почуття власної гідності та самоповаги студентської молоді - Герасіна, С.В. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті розкрито теоретичні підходи до дослідження проблеми формування почуття власної гідності та самоповаги студентської молоді; визначено психологічні особливості феномена “асертивність”; обґрун товано специфіку взаємозумовленості асертивності і розвитку емоційно ціннісних почуттів особистості; проаналізовано результати емпіричного вивчення асертивності як передумови формування у студентів почуття власної гідності та самоповаги.