Особливості функціонування “психосоматичної” сім’ї у дівчат–підлітків з хронічним гастродуоденітом - Кудінова, З.С. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті описано особливості паттернів взаємодії в діаді “матір дитина” у сім’ях, в яких підлітку поставлений діагноз хронічний гастро дуоденіт. Проаналізовано ранні спогади дівчат пацієнток, розглянуто особливості батьківського ставлення і виховних стратегій, що реалізуються відносно дітей. Представлена факторна структура особливостей відносин з матір’ю у дівчат підлітків з хронічним гастродуоденітом.