Фактори становлення цінностей особистості в процесі інтеракцій - Романюк, Л.В. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті аналізуються результати дослідженнь становлення цінностей в міжособистісних стосунках методом спостереження за групами в лабораторній ситуації. На основі здійсненого факторного аналізу ціннісних тверджень виділено чотири ортогональних фактори цінностей: І.Прий няття влади; ІІ. Антагонізм потреби вираження і цінності стримання; ІІІ. Егалітаризм; ІV. Індивідуалізм. Вичленені концептуально, на основі © Л.В.Романюк чергування, фактори сприяли становленню цінностей особистості учасників у процесі інтеракцій.