Тип ставлення до оточуючих як чинник монетарних установок - Сімків, М.В. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
статті представлено дослідження взаємозв’язку ставлення до грошей та психологічних особливостей особистості. Досліджено вплив суб’єктивного контролю та типу міжособистісних взаємовідносин на ставлення досліджуваних до грошей. Виявлено залежність між інтернальністю в різних сферах діяльності та грошовими установками, а також виявлений взаємозв’язок між монетарними установками та такими типами ставлення до оточуючих, як агресивний, егоїстичний, підозрілий та авторитарний.