Феноменологіс тривоги та страху - Ольховецький, С.М. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті розкриваються основні причини виникнення страхів, тривоги. Компонентом тривоги, страху є сприйняття загрози, ухилення або психологічного захисту. Крайнім виявом страху є жах, який несе в собі значну реальну чи уявну загрозу. Автор доводить, що страх, жах мають деструктивний характер. В статті аналізується різниця між страхом та тривогою. Автор статті показує, яким чином тривога та страх проявляються в житті людини.