Дослідження особистості в контексті духовної парадигми психології - Савчин, М.В. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
Констатується, що однією із складових особистісної сфери людини є духовність, незалежна від психічного, хоч взаємодіє з ним, фундаментально впливаючи на всю, без виключення, аспекти особистості. Стверджується, що особистість може витісняти духовне. Формується принцип допов нювальності, єдність психологічного пізнання та гуманного ставлення до особистості як об’єкта дослідження.