Психологічні детермінанти актуалізації міфологем - Скуловатова, О. В. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті відстежено процес актуалізації міфологем: шляхом етнізації, з колективного несвідомого та шляхом самостійного осягнення людиною філософсько психологічних засад буттєвої реальності, що визначає особливості її сприйняття та втілюється у свідомості в безмежних формах переживання.