Роль жінки в суспільстві: філософський, психологічний та ретроспективний аналіз - Глінка, А.І. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті подано аналіз гендерної проблематики у філософсько історичному контексті. Здійснено науково теоретичний аналіз проблеми визначення ролі та місця жінки в суспільному житті. Визначено психологічні особливості соціальної ролі жінки в різні історичні періоди розвитку суспільства.