Навчання іноземної мови як один із гармонізуючих чинників соціалізації учнів загальноосвітньої школи - Курята, Ю.В. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті здійснено теоретичний аналіз базових тенденцій, напрямів і пріоритетів сучасних досліджень феномена соціалізації, узагальнено основні проблеми та парадокси, які його характеризують. Розглянуто значення навчання іноземної мови молодших школярів у контексті їх соціалізації. Проаналізовано питання гармонізації соціального доро слішання учнів початкових класів засобами іноземної мови.