Психологічна природа і джерела становлення етнонаціональної ідентичності - Горпинюк, І.Л. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
Досліджено окремі аспекти психологічної природи та по ходження етнонаціональної ідентичності, самосвідомості, ви світлення проблеми у різних літературних джерелах. Виявлено роль етнізації у формуванні свідомості.