Людина в аксіологічному вимірі соціокультурного буття давньоруської доби крізь призму правничих відносин - Мельник, О.А. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
Стаття присвячена аналізу уявлень про людину і її місце у аксіологічному вимірі соціо культурного буття у давньоруську добу. Показано, що правові відносини, які склались у княжу добу Київської Русі, виводять уявлення про людину на новий рівень розуміння. Людина і її життя стверджуються цінністю й охороняються законом. Показана психологічна думка давньоруського періоду, що ре презентує розуміння людської сутності.