Образ і картина світу як чинники самодетермінації особистості - Куценко, Г.В. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті розглядаються проблеми психологічних умов станов лення самодетермінації особистості та визначене місце образу й картини світу в процесі розвитку самодетермінації. Основними складовими є процеси становлення суб’єктивності та суб’єктності, що розгортаються як розвиток компетентності, творчості, свободи та відповідальності. Роль образу і картини світу полягає в тому, що вони здійснюють (само )орієнтувальну, опосереднювальну, спряму вальну та (само )програмувальну функції.