Моральне виховання дитини з порушеннями інтелекту молодшого шкільного віку в сім’ї - Вержиховська, О.М. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
Стаття включає результати теоретико експериментального дослідження проблеми морального розвитку та виховання дитини з обмеженими інтелектуальними можливостями в сім’ї. Визначено складові вивчення і формування моральної вихованості, показники та критерії оцінювання. Здійснено розробку педагогічного забезпечення формування моральної вихованості дитини, а саме: спеціальний добір змісту, методичних засобів і організаційних форм поетапного становлення компонентів морального розвитку відповідно до їх сутності та особливостей прояву у дитини.