“Правда руська” як об’єкт історико– психологічного аналізу - Мельник, О.А. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті розглядається головний юридичний кодекс Київської Русі “Правда Руська” та його значення для історико психологічного аналізу. Описується вплив релігійної реформи на світобачення київських князів стосовно страти. Стверджується, що саме право сприяє виникненню аксіологічної психології, психології людських цінностей і розкриває справжні мотиви людської поведінки, адже вони стосуються питань володіння та існування.