Емпіричний аналіз загальних цінностей, цінностей освіти і праці у світлі західного вчення - Романюк, Л.В. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті звертається увага на місце і роль цінностей в якісній вищій освіті, яка й сама займає чільне місце в системі загально людських цінностей та сприяє якісній праці, показано важливість їх дослідження в моніторингу якості вищої освіти та життєдіяльності особи з цією освітою. Запропоновано модель структури цінностей Ш. Шварца і його методика для вивчення в процесі моніторингу цінностей особистості.