Загальна характеристика розвитку почуттів у дітей дошкільного віку - Славіна, Н.С. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
Емоційна сфера особистості – це багатогранна структура, в яку, окрім емоцій, входять й інші емоційні одиниці: емоційний тон, емоційний стан, емоційні якості особистості, вираженість яких дозволяє говорити про емоційні типи особистості, емоційно стійкі відношення (почуття), оскільки кожне з цих понять має достатньо чіткі диференціальні ознаки.