Вплив позитивної мотивації курсантів на результати спортивно–масової роботи - Овчарук, І.С. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У ході лонгітюдинального констатувального експерименту вивчався вплив мотиваційного фактору на величини результатів фізичної підготовленості курсантів з різним рівнем цієї підго товленості упродовж навчання у вищому військовому навчальному закладі за чинним змістом фізичного виховання. Встановлено значні розбіжності у результатах при виконанні фізичних вправ між курсантами членами збірних команд та курсантами підрозділів, у яких відрізняється мотивація до спортивно масової роботи, що обумовлює необхідність враховувати даний фактор при формуванні змісту фізичної підготовки всіх курсантів.