Психологічні особливості активності та діяльності людини - Сімко, Р.Т.; Шинкарюк, В.А.; Шинкарюк, А.І. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті здійснено теоретичний аналіз розуміння активності та діяльності в психології. Запропоновано ступенем активності людини вважати міру домінування внутрішньої детермінації над зовнішньою.