СТРУКТУРА ОСОБИСТОСТІ ТЕОРЕТИКО-МЕТОДОЛОГІЧНИЙ АСПЕКТ - Максименко, С.Д.; Мул, С.А. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
Автори виділяють та обґрунтовують ключові ознаки особистості - а саме: цілісність, унікальність, активність, відкритість (незавершеність), саморозвиток і саморегуляція. Характеризуються такі послідовні етапи саморегуляції, як базальна емоційна саморегуляція; вольова саморегуляція і цілісно-смислова саморегуляція. Особистість реалізується як єдність біологічного, соціального і духовного. Виокремлюються рівні розвитку особистості залежно від того, наскільки вона стає суб’єктом власного внутрішнього світу.