ЦІННІСНИЙ ЗМІСТ АТРИБУЦІЇ УСПІХУ В ПРОЦЕСІ ПРОФЕСІЙНОЇ САМОІДЕНТИФІКАЦІЇ ОСОБИСТОСТІ - Голянич, Л.М. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
Об’єктом дослідження статті є феномен атрибуції успіху особистості. Розкривається зміст поняття «успіх», і як певна атрибутована мета, і як процес самоідентифікації особистості, що направлений на реалізацію та породження особистісних ціннісних установок. Дається уявлення про репрезентований процес розвитку акмеологічних проекцій буття людини, спрямованих на успіх в ціннісно-орієнтованій перспективі. У статті доводиться, що своєрідна модель успіху, як система атракторів, одночасно мотивує діяльність людини на досягнення відповідних ціннісно-привабливих атрибутів життєдіяльності та призводить до бажаних у певній соціальній структурі форм поведінки.