МЕТАФОРИЧНИЙ ОБРАЗ УКРАЇНИ У НІМЕЦЬКОМУ ПУБЛІЦИСТИЧНОМУ ДИСКУРСІ: ПСИХОЛОГІЧНИЙ АСПЕКТ - Іванова, Л.О.; Халупко, В.П. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
Стаття присвячена дослідженню специфіки метафоричного образу України у німецькому публіцистичному дискурсі. Описано 8 базових тематичних блоків метафоризіції України у німецькій пресі. Виокремлено 165 метафор про Україну, які представляють 32 сфери-джерела. Метафори з вихідними понятійними сферами РАДЯНСЬКИЙ СОЮЗ, ВІЙНА, КРИМІНАЛ, БОРОТЬБА, СУПЕРЕЧКА є найпродуктивнішими.