РЕЗУЛЬТАТИ АПРОБАЦІЇ МЕТОДИКИ ДОСЛІДЖЕННЯ РІВНЯ ДИФЕРЕНЦІАЦІЇ ПСИХІКИ ОСОБИСТОСТІ - Максименко, О.Г.; Максименко, І.С. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті доводиться значущість дослідження рівня диференціації психіки особистості. Обґрунтовано застосування категорій аналізу «Я-образ», «Домінуючий принцип», «Рівень сприйняття картинки» для опису рівня диференціації психіки та структурно-функціональних параметрів механізмів психологічного захисту. Стверджується, що ситуація емоційно-батьківської депривації стимулює диференціацію психіки, часові межі якої зрушуються на більш ранні вікові етапи.