Актуальні аспекти формування особистості сту- дента-психолога у навчально-виховному процесі педагогічного ВНЗ - Видолоб, Н.О. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті аналізуються актуальні аспекти формування особистості сту- дента-психолога у навчально-виховному процесі педагогічного ВНЗ, що в майбутній професійній діяльності передбачають персональну від- повідальність за зміст і результати психологічного впливу, за компе- тентність прийнятих рішень, що стосуються як здоров’я, так і психо- логічного стану пацієнтів. Підкреслюється, що в навчально-виховному процесі підготовки майбутніх психологів з метою формування особистісних рис варто дотримуватися підвищення ефективності навчально- виховного процесу, своєчасного виявлення труднощів, проблем та умов індивідуального розвитку особистості, корекції міжособистісних від- носин усіх учасників педагогічного процесу, профілактики відхилень в індивідуальному розвиткові та поведінці. Така підготовка є системою, що спрямована передусім на індивідуальну роботу з людиною з метою максимального виявлення її творчих здібностей та умов їхнього розви- тку, формування здорового способу життя, подолання кризових життє- вих ситуацій тощо.