Психологічні складові професійної надійності працівни- ків органів внутрішніх справ - Газда, І.І. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті зроблено аналіз психологічних складових професійної надійності, визначено три рівні становлення професійної надійності, обґрунтовано завдання психологічної підготов- ки працівника органів внутрішніх справ. Професійна надійність пер- соналу органів внутрішніх справ – це його готовність діяти відповідно до устояної системи, моральних еталонів у різноманітних ситуаціях взаємодії з мінімальними витратами для здоров’я. Аналіз стану дослі- джуваної проблеми свідчить про недостатність розробки проблеми про- фесійної надійності діяльності особистості в системі становлення май- бутнього фахівця, яка відображає систему правоохоронної діяльності, що має особливе нормативне закріплення. Відовідно існує потреба розробки спеціальної системи формування та прогнозування професійної надійності правоохоронної діяльності.