Методологічна схема психологічного аналізу ко- мунікативної ситуації - Гончарук, Н.М. (Збірник наукових праць "Проблеми сучасної психології", 2019)
У статті представлено методологічну схему психологічного аналізу комунікативної ситуації. Метою дослідження є з’ясування послідовності психологічного аналізу та вивчення функ- ціонування його структурних компонентів. Встановлено, що аналіз не- вербальних аспектів комунікації дозволяє достовірно описати почуття та стани учасників комунікативної ситуації. Автором окреслено схему психологічного аналізу, яка передбачає поетапне дослідження таких компонентів: первинних базових характеристик комунікативної ситу- ації, дій учасників комунікативного акту, вербальних та невербальних аспектів комунікації, психологічних характеристик комунікативної ситуації, процесуального перебігу комунікації.